Díjmentes előzetes napelem engedélyeztetés2020-09-23T07:28:53+00:00

Díjmentes előzetes napelem engedélyeztetés

Nyugodtan keressen bennünket

Napelemes rendszerben gondolkodik?

Indítsa el most díjmentesen napelemes rendszere előzetes engedélyeztetését – nincs kockázata, akkor sem ha végül nem építtet. De hónapokat nyerhet, ha kivitelezés mellett dönt, mert előbb termelhet pénzt a rendszerével.

Elkezdheti ingyen a napelemes rendszere engedélyeztetését

Igen, még mielőtt kiválasztja a telepítést végző vállalkozót, vagy elfogad bárkitől egy árajánlatot. Ezzel pedig jelentősen meggyorsíthatja a folyamatot: akár hónapokat nyerhet, és előbb termelhet pénzt a rendszerével.

“Lehet, hogy a napelemes cégek nem hangsúlyozzák, de az engedélyeztetéshez szükséges idő kiszámíthatatlan és tovább tart, mint azt a legtöbben gondolják. Emiatt aztán sokaknak akár fél évig nem ketyeg a rendszer. Csak egy drága dísz van a házukon, miközben elbuknak több havi termelést.”

Ez rendkívül frusztráló. Az ember kiszolgáltatottnak érzi magát, hiszen nincs hatása az engedélyeztetési folyamatra…

Keressen bennünket minden kötelezettségtől mentesen!

  • Hónapokat nyerhet

  • Előbb elkezdhet pénzt termelni a rendszere

  • Díjmentes, nem kell fizetni semmit

  • Nincs következménye, ha mégse építi meg

  • Kézben tarthatja a folyamatot

  • Segítséget kap a tervezéshez

Díjmentes, előzetes napelem engedélyeztetés, amivel hónapokat nyerhet.

“Rövidítse le az időt, hogy előbb kezdhessen termelni, ha napelemes rendszert fog építtetni. Nincs kockázat, ha mégse építi meg, akkor sem veszít semmit.”

Minden napelemes rendszer megépítéséhez engedélyek szükségesek, amiket több lépésben kell beadni és 3-6 hónapot vesznek igénybe. A napelemes telepítő cégek annak ellenére, hogy kulcsrakész telepítést vállalnak, nincs befolyásuk az engedélyeztetés meggyorsítására. Ki vannak szolgáltatva az áramszolgáltató bürokratikus rendszerének. Ráadásul a koronavírus miatt, az áramszolgáltatók lassabban tudnak csak dolgozni. Ezért nem ritka, hogy hónapokkal csúszik annak a dátuma, amikor elkezdheti a napelemes rendszerét használni és pénzt termelni vele. Ameddig az engedélyzetetés nem megy végig, új ad-vesz mérőórát sem kaphat az áramszolgáltatótól, így csak egy drága dísz a napelemes rendszere a tetőn.

Mit kap tőlünk, és hogyan működik?

A napelemes rendszer engedélyeztetését az áramszolgáltatójánál kell lefolytatni. Ez egy több lépéses folyamat, ami akár hónapokat vesz igénybe. Önnek díjmentesen elindítjuk az engedélyeztetést, ami az úgynevezett HMKE Igénybejelentés dokumentum elkészítésével és beadásával kezdődik.

  1. Tanácsadás – Ahhoz, hogy beadjuk, annyit kell tisztáznunk, hogy mekkora rendszert fog építeni. Itt még nem kell dönteni arról, hogy kivel építteti meg és milyen alkatrészekkel.
  2. Adatok bekérése – Az előzetes engedélyeztetés elindításához szükségünk lesz a személyes adataira és az elektromos hálózata adataira. Ezeknek az összeszedése pár percet vesz igénybe az Ön részéről.
  3. Előbb termel pénzt a rendszere – Beadjuk az előzetes engedélyeztetéshez szükséges papírokat, így hónapokat nyerhet, ha a rendszer megépítése mellett dönt.

Miért csináljuk ezt?

Egyszerűen azért, mert szeretnénk segíteni Önnek. Akkor is, ha napelemes rendszert telepít, és akkor is, ha nem. Akkor is, ha velünk, és akkor is, ha mással.

Számunkra az a legfontosabb, hogy Ön a lehető legjobb döntést hozza meg.

Nyilván hallott már ilyet. Éppen ezért nem is kérjük, hogy bízzon bennünk. Azt mégis szeretnénk elmondani, hogy több mint 10 éve foglalkozunk napelemes rendszerek tervezésével és kivitelezésével.

Beépítő csapataink a legmagasabb minőségben teljesítettek Angliában, Belgiumban, Cipruson, Dániában, Franciaországban, Hollandiában, Írországban, Németországban. És 2019 óta Magyarországon is, hivatalos EON és ELMŰ beépítő partnerként.

Nyilván most azt gondolja, hogy mi azt gondoljuk, hogy hasra esik az országok számától 🙂

Pedig erről szó sincs. Itt most tényleg csak azt szerettük volna elmondani, hogy annyi napelemes rendszeren vagyunk túl, mintha Debrecenben, az ország második legnagyobb városában minden ház fogyasztása napelemről menne, és azt mind mi építettük volna be. Vagy mintha a paksi atomerőmű teljesítményének a harmadát a mi csapataink húzták volna fel. Csak nem uránból, hanem napelemből.

Eddigi tapasztalatainkból azt szűrtük le, hogy a legjobb döntés – egész Európában – a gondos tervezésből és a precíz engedélyeztetésből születik.

Legfontosabb küldetésünk ezért éppen az, hogy az ügyfeleinknek telepített napelemes rendszerek biztonságosan és jó megtérüléssel működjenek.

Tudjuk, hogy mennyire nehéz kiigazodni a napelemes rendszer kiválasztásában, ezért érthető és őszinte tanácsadással átláthatóvá tesszük a választást, hogy jó döntést hozzon.

Felhasználási feltételek

A díjmentes, előzetes engedélyeztetést minden magyarországi magánszemély vagy jogi személyiség igénybe veheti, aki saját magának tervezi és építteti a napelemes rendszerét. Az általunk nyújtott Szolgáltatást harmadik fél nem igényelheti, csak abban az esetben, ha családtag vagy a cég megbízottja. A Szolgáltatás nem adható tovább harmadik félnek.

Kérdések és válaszok:

Mi történik, ha nem Önökkel építtetem meg a rendszerem?2020-09-23T07:10:47+00:00

Nincs semmi gond. Örülünk, ha segíthettünk és ezáltal előbb tudja használni a napelemes rendszerét. Az engedélyeztetést tovább tudja folytatni Ön, vagy az Ön által megbízott napelemes cég. Az engedélyeztetéshez szükséges dokumentáció elkészítéséért a napelemes kivitelező cégek általában 50-75 ezer forint + Áfás összeget számítanak fel. Ezt a kivitelezők ajánlata szinte minden esetben tartalmazza.

Mi van, ha meggondolom magam és mégsem építek napelemes rendszert?2020-09-23T07:14:36+00:00

Nem történik semmi. Az igénybejelentés “elavul” az áramszolgáltatónál, általában 90 napon belül. Önnek semmi teendője nincs és nem kell semmit fizetnie. Ha az elavulás után mégis napelemes rendszert építtet, akkor egyszerűen egy új Igénybejelentést kell elindítani az áramszolgáltatójánál.

Hogy néz ki az engedélyeztetés folyamata?2020-09-23T07:17:15+00:00

1. Háztartási méretű kiserőmű (HMKE) Igénybejelentés – az áramszolgáltató 30 napon belül válaszol.
2. Ezután 90 napja van beadni a HMKE Csatlakozási dokumentációt, vagy Csatlakozási tervet.
3. Az áramszolgáltató erre 30-45 napon belül válaszol.
4. Ezt követően Önnek 180-365 napja van beépíteni a napelemes rendszert, és a készrejelentést beadni.
5. Végül aztán az áramszolgáltató 15-30 napon belül új szerződést küld, és lecseréli a mérőórát.

Engedélyeztetés indítása kötelezettségek nélkül

Beépítő csapataink 10 év európai tapasztalattal rendelkeznek Angliából, Franciaországból, Belgiumból, Németországból.

Annyi napelemet építettünk, hogy egy Debrecen méretű város minden lakójának elegendő lenne a teljes áramellátására.

Több tucat, különböző márkájú napelemmel, inverterrel és tartószerkezettel van sok éves tapasztalatunk.

Mindig hívhat minket, ha kérdése vagy problémája lenne – azért vagyunk, hogy Ön a legjobb döntést hozhassa.